1 – Hva driver bedriften med?
Vær oppdatert. Still spørsmål som viser at du er velinformert og ivrig etter å begynne ved bedriften, ikke spørsmål som du allerede vet svaret på, eller som en lett ikke kan få svar på i firmaets årsrapporter eller på hjemmesiden deres.

2 – Jeg er fleksibel når det gjelder lønn.
Lønn er ofte det vanskeligste spørsmålet ved et intervju. Du bør være forbredt på i det minste å oppgi et område. Si for eksempel: «Jeg tenker meg noe mellom 25000 og 30000». Men ikke hevd at du er fleksibel hvis du ikke er det. Hvis du er urolig for at lønnskravet ditt kan være for høyt for jobben, kan det være lurt å tenke nøye gjennom hvor lavt du kan tenke deg å gå. Du må ikke selge deg for billig, men spør deg selv hvor mye du helt ærlig tror du er verdt – og sjekk hva andre med lignende jobber tjener. Hvis en bedrift kommer tilbake med et tilbud som er for lavt, kan du alltid forsøke å forhandle om det.

3 – Seff at det hadde vært kult å lande denne jobben.
Kanskje alle vennene dine snakker slik (og at det derfor har blitt en vane for deg), men det er ikke slik du bør uttrykke deg under et jobbintervju. Det kan vel hende du er intelligent, men det høres ikke slik ut.

4 – Om fem år ser jeg meg selv på en seilbåt i Vestindia.
Når en intervjuer spør deg om de langsiktige målene dine, vil de ha et svar som dreier seg om foretaket. Hvis du forteller dem at du vil flytte ut av landet (hvis du ikke er på jobbintervju for en stilling som bonde), kommer du ikke til å overbevise dem om at du er en ambisiøs yrkesutøver.
Selv om du ikke planlegger å være der lenge, bør du si noe som gjenspeiler et engasjement for stillingen og bedriften. Dette kan virke som en motsigelse mot oppfordringen om ikke å lyve, men prøv å se det som et retorisk spørsmål. Det kan hende at du fremdeles er i samme bedrift om fem år, eller hva?

5 – Dessverre, jeg vet ikke hvordan man gjør det
Heller enn å erkjenne at du ikke har en viss ferdighet, bør du legge vekt på at du har lett for å lære og er entusiastisk i forhold til muligheten til å skaffe deg nye ferdighet. De fleste bedrifter vil heller ansette en entusiastisk, smart person som trenger opplæring enn en som allerede har den nødvendige kompetansen, men er uinteressert i å lære seg mer.

6 – Hva kan denne bedriften gjøre for meg?
Intervjuer hater arroganse og egoisme. De vil vite hvorfor de skal ansette deg. Fremhev hvordan du kan bidra til bedriften. Fortell om hvordan din innsats har hjulpet tidligere arbeidsgivere. Ikke begynn med å be om bonuser og forfremmelser. Husk at det er du som intervjues, selv om at du samtidig skal bruke muligheten til å få svar på spørsmålene dine. Ikke fremstill det som om du gjør dem en tjeneste hvis de ansetter deg.

7 – Jeg sa opp den forrige jobben min fordi sjefen min var en skikkelig idiot.
Blant det dummeste du kan gjøre på et intervju, er å snakke stygt om en tidligere arbeidsgiver. Si at du sluttet fordi du ønsket mer ansvar, vil ha større muligheter til forfremmelser eller bare var klar for en forandring. Selv om det forrige kontoret ditt var et kaotisk helvete, sjefen din et monster, kollegene var marsboere og du fikk betalt med knapper og glansbilder.