Over 45 år: Søknadstips for personer med lang arbeidserfaring.

Politikere diskuterer om pensjonsalderen skal økes, og undersøkelser antyder at det snart blir mangel på arbeidskraft, og at det vil skje om noen år. Arbeidsgivere har en tendens til å gi for tidlig slipp på eldre ansatte og dermed miste kunnskapen og erfaringen disse har. Med lang arbeidserfaring har du det vanskelig på jobbmarkedet. Hvordan får du jobb etter at du er passert 45

Eldre søkere: Jobbsøkere med lang arbeidserfaring møter ofte fordommer. De er som regel dyre, lite villige til å flytte på seg og mindre fleksible. Kunnskapsnivået de har regnes som utdatert eller for spesialisert. Erfarne medarbeidere ses også ofte på som for gamle til å takle de fysiske kravene jobben stiller.

Alle arbeidsgivere er ikke så trangsynte, og nedenfor viser vi hvordan du kan motkjempe eventuelle fordommer.

Vinne over hindringen mot å søke: Eldre medarbeidere er ofte svært arbeidsvillige, føler de seg av og til likevel ikke tilfreds med jobben. Noen føler seg veldig bekvemme med stillingen sin og synes det er for krevende å finne og søke på nye utfordringer etter mange år på samme sted. Mange eldre uten jobb må overvinne følelsen av at de ikke lenger er til nyte.

Lang erfaring har ofte en rekke fordeler å tilby kommende arbeidsgiver.

Ekspertise Eldre medarbeidere har lært av feilene sine i motsetning til uerfarne medarbeidere. Bedriften spares for kostnader på grunn av feil og mangler.

Rolig Arbeidere på over 45 blir ikke så lett opphisset som personer i ung alder. En person med lang arbeidserfaring er du generelt mer avslappet og gjør prosjekter med større ro. Når ting blir vanskelige, vil du opptre med mere ro og ikke bli stresset. Du har ingenting å bevise og kan megle eller om nødvendig opptre bestemt. Din fatning og kompetanse er viktige trumfkort.

Betingelser Folk som er litt eldre, lever et mer stabilt liv. Men det kan bety at du ikke er like fleksibel lenger. Men det har en annen fordel: Når huset er nedbetalt, barna har flyttet ut, og du er godt etablert, kan du konsentrere deg bedre om problemene på kontoret, du føler deg sterkere knyttet til arbeidsgiveren, og du opptrer med redelighet og lojalitet.

De eldre Du er oppdratt etter «gammeldagse» verdier, som nå er «inn» igjen. Eldre medarbeidere regnes som mer pålitelige og punktlige enn sine yngre medarbeidere. Og det stemmer som regel.

Fleksibilitet Medarbeidere med lang arbeidserfaring er mer mottakelige og er flink til å lære. Spør arbeidsgiveren om et kurs for å oppdatere kompetansen din, og forsett å utvikle kompetanse utenfor jobben.