Det er fristende å bruke en gratis hjemmeside, for det kan være starten på en ny virksomhet uten å betale for det, eller man får presentert seg for fremtidige arbeidsgivere, man kan f.eks. legge ut CV`en sin.

Vel, noe vil det uansett koste, dersom man skal få en nettside som er responsiv og som mange kan besøke uten at den går tregt eller hakker. Og det er ingen hemmelighet at Internett er fulle av tilbydere som vil gi deg denne muligheten.

Hva er en gratis hjemmeside?
Det er ikke så rart at alle nybegynnere vil starte med en gratis hjemmeside. Man vet ikke helt hva man vil med den og derfor vil man holde kostnadene lave. Ved å søke opp gratis hjemmeside i søkemotoren vil man få opp mange treff. En gratis hjemmeside betyr at man slipper utgiftene med webhotell og domene. Å la disse kostnadene gå over til verten, vil begrense dine egne kostnader. Dette er kostnader som har en månedspris, men man ofte betaler for et år av gangen. Jo lenger man betaler for, jo lavere blir månedsprisen.

Gratis til et nivå
Man skal huske på at gratis hjemmesider ikke er en helt nøyaktig beskrivelse. For ofte kommer det noen begrensninger, spesielt fordi en gratis hjemmeside ligger på en server med mange andre gratis hjemmesider. Den kan gå tregere og laste sidene sakte. Men du slipper å bekoste alt som kommer med det å holde en nettside i gang.

Skreddersydd og enkelt
Å bruke en gratis hjemmeside er veldig enkelt. Man lager en overskrift der det står at man skal fylle inn tittelen, og man skriver innlegget der det står man skal gjøre det. Man legger til farger og bilder akkurat slik man ellers gjør det, og man kan velge blant en rekke tema og oppsett. Det meste er lagt opp, men man må huske på at tilleggene i gratis versjonen er langt fra fullkomment. Skal man dra nytte av alle tillegg og utvidelser som i WordPress, er man nødt til å gå opp noen nivå.

Skap din egen hjemmeside
Selv om det standard oppsettet er ganske generelt, vil man med sin egen kreativitet og fantasi kunne skape sin helt unike hjemmeside uten kostnader. Det eneste man må bekoste er tiden det tar og noe strøm. Men ellers slipper man å betale noen som helst ting, noe som betyr at man kan starte opp en virksomhet helt uten innsats.

Skap ett nettverk
Mange mener at det er dumt å ta en gratis hjemmeside, men poenget er at man er i nybegynnerfasen og ikke helt vet hvor man vil med forsøket. Men med å kun bruke en gratis hjemmeside, vil man bli bedre kjent med hvordan Internett fungerer og hvordan man skal komme fra et nivå til det neste. Mange mener kanskje dette vil ta for lang tid, men det er her innsatsen din kommer inn. Uten kostnad kan du bli kjent med metoder og ikke minst bygge nettverket ditt. Kanskje opparbeider man seg en stor lesergruppe dersom man gjør alt riktig.

Kundeservice
Det mange glemmer er at man kan få hjelp med hjemmesiden når man velger en med standard oppsett. Ofte har de kundeservice som vil kontakte deg kort tid etter du har sendt E-posten. Det betyr at man kan lære en god del uten at det koster deg noe. Det blir som å ta ett Internett-kurs uten å betale for det. Det er ingen begrensning på hvor mye du kan spørre om, så her er det bare å benytte sjansene.

Konklusjon
Ja det kan være smart å velge en gratis hjemmeside. Man må likevel huske på at gratis er et ord med modifikasjoner. Om man vil starte en nettbutikk, er man nødt til å ha en responssiv nettside som fungerer uansett om det er en kunde innom eller 50.000 besøkende. Gratis hjemmesider gir deg en standard mulighet, men man kan lære veldig mye ved å komme i gang. Dersom man ikke har lagt en strategisk plan for et liv uten arbeidsgiver, kan derfor en gratis hjemmeside være det du trenger.