Bli din egen sjef og jobb hjemmefra! Hjemmekontor er i vinden som aldri før, men du behøver ikke å være fast ansatt hos Facebook eller Google, for å få ditt eget hjemmekontor. Det er overraskende enkelt å komme i gang med sitt eget hjemmekontor, men det krever mye av deg, i form av struktur pågangsmot og viljen til å bygge nettverk. Utover dette, er det viktig å ha noen grunnleggende ferdigheter, som andre har bruk for, og å prise deg riktig i forhold til andre som driver med det samme.

Hvilke typer jobber du kan gjøre hjemmefra

Det er mange typer jobber du kan gjøre hjemmefra, med eller uten erfaring. Eksempler på jobber, som ikke krever at du møter opp på en arbeidsplass, kan være ingeniør, grafisk designer, webutvikler, programmerer, supportagent, skribent og mye annet. Eller du kan begynne å blogge! Pengebloggen.com er et eksempel på en jobb hjemmefra blogg. Det som kjennetegner disse jobbene, er at mye av jobben (hele jobben?) skjer via en datamaskin og det du produserer kan deles elektronisk. Mange av disse jobbene er også lette å få , fordi det er er et stort behov for slik arbeidskraft. Det kan også innebære, at enkelte firmaer er mer enn villige til å inngå en avtale om at du kan jobbe under midlertidig kontrakt, jobbe freelance eller fast, bare hjemmefra.

Jobber du hjemmefra i disse yrkene, er det også lettere å få seg faste oppdragsgivere, så du slipper å være forpliktet til kun en enkelt. Da må du helst ha ditt eget firma så du kan fakturere for jobbene du gjør. Og du må lage regnskap osv.

Hvordan får du disse jobbene?

Tilnærmingsmåten til de ulike jobbene, er litt avhengig av hvordan du vil jobbe, Er du ute etter faste engasjementer eller vil jobbe for selskaper som ansatt så må du søke på disse jobbene på lik linje med alle andre. Det innebærer å skrive en CV, gå på intervju (kan også intervjues via video), og i det hele tatt leve opp til de forventninger og krav andre ansatte har. En fin begynnelse kan være å lese gjennom våre steg-fot-steg liste til hvordan du finner deg en jobb.

Vil du angripe det som en selvstendig næringsdrivende må du tenke annerledes. Da må du gjøre deg tilgjengelig for de som trenger arbeidskraften din  og det er mange plattformer du kan gjøre dette gjennom. Det er plattformer dedikert til freelancers, eksempelvis, eller du an legge ut en oppføring på anbudssider. Det kan også lønne seg å bruke plattformer du ellers ville ha brukt, til å ta i bruk nettverket ditt, som LinkedIn, Facebook osv.

Å bli sin egen sjef og jobbe hjemmefra, er det mange som drømmer om, men det krever også en periode hvor du ikke skal forvente å få store oppdragsmengder. Dette er selvfølgelig avhengig av hvilken bransje du vil jobbe i, etterspørsel, prisnivå du legger deg på og flere andre faktorer. Derfor, kan det være en start å få seg en fast jobb først, som gir deg friheten til å jobbe hjemmefra, for så å ta steget ut på egen hånd.