Hjelp til kartlegging av deg selv

Jobbsøkerprosessen steg for steg
Du er her: Trinn 1 – Hjelp til kartlegging av deg selv
Frem → Trykk her for å gå videre til Trinn 2 – Hjelp til å finne stillinger

Kartlegging av deg selv og dine muligheter

Første punkt i jobbsøkerprosessen er «Kartlegging av deg selv og dine muligheter». Finn ut hva du kan og ikke kan, skriv ned hva som er dine sterke og svake sider. Lag gjerne en mappe om deg selv, som du kan bruke i senere anledninger også.

Under dette punktet kan du bruke markedsføringens mesterverktøy; SOFT-analyse

S – Strength (Styrke). Finn dine styrker.
O – Opportunities (Muligheter). Finn dine muligheter for å lykkes.
F – Fault (Feil). Avdekk dine feil, og finn ut hvordan du får bukt med dem.
T – Threats (Trusler). Hva er det som truer deg fra å få stillingen. Finn dine trusler og finn virkemidler for å «slå» f.eks. dine konkurrenter.

Følger du disse punktene og skriver dem ned, vil det hjelpe deg stort til punkter senere i jobbsøkerprosessen.

Når du skal kartlegge deg selv bør du også ta med hvilke krav du har, hva slags forventninger og dine personlige egenskaper. For å trives i en jobb må det være samsvar mellom de arbeidsoppgavene du har og det du kan og liker å gjøre. Punkter som er viktig å tenke igjennom:

  • Er det reising i jobben?
  • Er det skiftarbeid?
  • Er det mye overtid?
  • Er det rutinearbeid?
  • Er det mye/lite kundekontakt?
  • Er det tidspress?

Kartlegg nettverket ditt ved å skrive ned alle du kjenner – og da mener vi alle. Ta kontakt med alle du har skrevet ned og informer dem om at du er på jakt etter jobb. Denne fremgangsmåten gir kanskje ikke resultater umiddelbart, men ofte over tid. Det kan også være interessant og snu oppgaven – spør om deres nettverk. Det kan være at frisøren din eller andre har kontakt med personer og firmaer som du ønsker å jobbe for.

Kartlegging av firma og bransje som er aktuell.

Opplysningene som kommer fram i denne prosessen bør også skrives ned, for å brukes under eventuelle intervju og senere i jobbsøkerprosessen. Denne delen av prosessen er meget tidkrevende og det bør settes av minimum en ukes tid til hvert firma. Sett deg så godt inn i de forskjellige firmaer som mulig er!

Det er også mulig for personer som ikke har så høy utdannelse å utføre denne delen av jobbsøkerprosessen, men er da i større grad avhengig av de aktuelle firma utlyser ledige stillinger.

 

Jobbsøkerprosessen steg for steg
Du er her: Trinn 1 – Hjelp til kartlegging av deg selv
Frem → Trykk her for å gå videre til Trinn 2 – Hjelp til å finne stillinger