Du er klar: valgt klær, øvd på svarene dine og smilet ditt. Men er du forberedt på intervjuets vanskeligste spørsmål?

Før intervjuet har du forberedt deg til det ytterste for å vise deg fra din beste side. Klærne er hele og rene fra topp til tå. Du har antagelig med deg dine beste arbeidsattester, du har med CV-en din. Men er du forberedt på intervjuerens vanskeligste spørsmål?

Spørsmål man ikke kommer unna: «Hvilke er de dårligste egenskapene dine?» Det viktig å finne ut om du passer for stillingen eller ikke. De svake sidene dine sier like mye om deg som de sterke – noen ganger mer.

Er det mulig å snu spørsmålene til din fordel. Ikke si «jeg har ingen dårlige sider», det kan tolkes som om du skjuler noe. Unngå også svar som «jeg jobber for hardt» eller «jeg påtar meg for mye». Ta i stedet sjansen på å vise at du har selvinnsikt og evne til å lære av feilene dine.
Ikke overdriv. Et intervju er ikke stedet for å bekjenne de verste syndene dine. Forbered et ærlig, relevant svar. Tenk ut på forhånd hvilke egenskaper du selv vil forbedre, og tenk på eksempler fra tidligere erfaringer. Når spørsmålet dukker opp:

  • Svar direkte på spørsmålet.
  • Gi eksempler på situasjoner der du har støtt på problemer på grunn av dette.
  • Forklar hvordan du jobber med å bli bedre, og hvor langt du har kommet.